Vad gör en Trädgårdscoach?

Förutom konsultationer på plats i kundens trädgård, håller jag föredrag och kurser inom trädgård. Jag jobbar mycket med att hitta vad kunden tycker om att göra i trädgården och planerar trädgården efter behov och intresse och personlig stil.

Jag vänder mig till privatpersoner som gärna vill göra det själv men som saknar inspiration, kunskap och kanske det egentliga trädgårdsintresset men som gärna vill ha det fint i trädgården. Genom coachande verktyg motiverar jag dessa att med enkla medel göra trädgården mer intressant utan att de ska behöva lägga ner en massa tid och pengar.

Vill du bli coachad “på riktigt” ger jag dig inga svar utan kanske jobbar med tex bildcoaching där du själv kommer med alla svaren på dina frågor.

Varför coaching?

Jag har aldrig varit med om ett verktyg som kan ge så mycket inspiration, styrka och effektivitet som coaching gör. Coaching kan ge dig driv och ändra hela din inställning.Helt fantastiskt såklart!

Trädgårdspromenad, vad är det?

Trädgårdspromenad är en kurs utomhus där man går och tittar på växter, entréer, stensättningar, strukturer i trädgårdar. Istället för att sitta inomhus och titta på en bild, som kursledaren har valt ut, kan du nu se vad du vill. Det blir lättare att fråga kursledaren om tips och råd och du får lära dig hur häckar och träd kan se olika ut beroende på säsong och klippning.

Går man in i trädgårdar på en trädgårdspromenad?

Trädgårdspromenaderna är mer inriktade på entréer och alternativ till stora häckar framför trädgården. Vi tittar mycket på gångar som leder dig till bilen och till dörren. Eftersom entréerna är det som man möts av varje dag, året om tycker jag att det är en av de viktigaste platserna i trädgården.

Men eftersom det har  varit stor efterfrågan på det håller jag på att utveckla ett koncept för att komma in i andras trädgårdar. Självklart kan vi besöka din trädgård om du är med på trädgårdspromenaden. Så är ni sugna på att få ett gäng trädgårdsnyfikna i din trädgård är det bara att maila mig.

Vill du har tips och idéer i din egen trädgård prova kursen “Din trädgård i fokus”.

“Gå inte förbi min trädgård för den är så ful”

Jag tror inte att jag har gått förbi en enda trädgård som jag har sagt eller tyckt var ful. Jag hittar alltid något vackert i trädgårdarna eller om trädgården är lite tråkig kunnat hitta det som gör den lite mer spännande utan att bli mycket mer jobb. Personlig smak är härligt och kul. Dessutom om man tycker att något är så fult, hur motiverad är man att göra något åt den?

Vad händer om det är dåligt väder?

Det är upp till dig. Jag tycker om att gå i alla väder. Är det riktigt kallt och regnigt ute kan man unna sig en mysig fika efteråt.

Kan man hyra in dig i present?

Självklart kan du ge bort mig i present. Eller kanske en mysig träff med tjejligan kan starta med en trädgårdspromenad eller ett besök i någons trädgård, sen kan ni äta en god middag, dricka vin och ha en härlig fortsatt kväll eller dag. Det är en annorlunda typ av möhippa där vi kan hitta på lite trädgårdsinspirerade lekar, bus och mys.

Är det bara att ringa eller maila och boka in en trädgårdspromenad?

Självklart! Det är ju det som är själva tanken!