För mig är det viktigt att hitta de små glädjeämnena i livet varje dag. Att inte längta ihjäl sig till semestern och när den är slut längtar man till nästa semester.

Vardagsinspiration för mig är att stanna upp och ta till vara på det som händer varje dag.

När jag blir gammal vill jag minnas min vardag, inte bara de roliga festerna och den härliga semestern. Jag vill minnas hur mina barn fick mig att skratta när de gjorde något heltosigt (som att hälla ut ett paket flingor i köket), jag vill minnas hur vi kommunicerade i familjen och hur vi tog oss igenom livet enkelt och glädjerikt. Framför allt vill jag minnas hur vi tog oss tid för varandra och lyssnade på vad vi egentligen säger.

Inom TRÄDGÅRD är Vardagsinspiration att i stort sett varje dag vara ute och se allt växa och förändras. Att röra på mig när jag plockar ogräs, klipper häckar eller gräsmattan. Att kreativt planera vad jag ska göra för att få trädgården ännu mer mysig och få alltmer att titta på.

Vardagsinspiration MAT handlar mycket om att införa färg, smak och vackra upplägg av maten på tallriken. Att inte bara äta för att det bör man utan att äta både för att det är gott och vackert att titta på.

Var dag är en FEST, fast ibland finns det dagar som är lite festligare än andra. Så glöm inte bort att fira, helg som vardag. Unna dig färska färgsprakande grönsaker var dag och ha en exotisk frukt innan eller efter maten. Och när man vill fira med sina vänner, lite större, glöm inte bort de mysiga detaljerna som får din gäst att känna sig extra glad.

Glöm inte bort att även vardagar kan vara trista och tråkiga, men låt dem inte bli allt för ofta. Se dem som en dag för att hämta energi och styrka för att komma igen en annan dag.

Vardagsmat – klassisk korvstroganoff med ris